#ambassadeursvoorinclusie

De InclusieAmbassade, het voormalige Vijftact, en haar partners zijn ambassadeurs voor een inclusieve samenleving en geven mensen met een beperking een stem.

Naar aanleiding van de lancering vroegen we een aantal mensen, waaronder de burgemeester van Boechout, neer te schrijven wat zij onder inclusie verstaan. We legden alles vast op video en lanceerden deze samen met onze naamswijziging en de illustratie van Tom Schoonooghe naar het grote publiek. Op die manier werd onze nieuwe naam tegelijk een breed gedragen wake-upcall voor het begrip ‘inclusie’.

Illustrator Tom Schoonooghe ondersteunt de missie van de organisatie en maakte het campagnebeeld voor de lancering van de InclusieAmbassade. “Mensen zijn er in alle soorten. Iedereen staat gelijk aan de start. Maar het pad dat wordt afgelegd, daar hebben sommigen hulp bij nodig. Voor mensen met een handicap is niet alles zo vanzelfsprekend”, zegt Schoonooghe. De illustratie werd geprint op een canvas van 4m bij 4m en was tot 15 juli te zien aan de gevel van de bibliotheek van Boechout.