Fototentoonstelling Achter het label

'Achter het label' is een fijne tentoonstelling van 12 foto's. Foto's van mensen met een handicap die via zelf gekozen woorden op hun gezicht tonen dat ze meer zijn dan hun handicap.

Joren, Petra, Hilde, Liesbet, Krista, Wim, Ibrich, Jessica, Liesbeth, Alena, Mieke en Robin leven iedere dag met het label handicap. Maar elk heeft een veel rijker verhaal. Het zijn mensen met talenten, een eigen levenspad, dromen, angsten, wensen, waarden, verlangens en persoonlijke ervaringen.

Sta even stil bij labeling, bij hoe je bewust of onbewust mensen taxeert zonder te denken aan de gevolgen. De InclusieAmbassade roept iedereen op om naar de mens achter het label te blijven kijken.

Bekijk hieronder de 360° tour van de tentoonstelling

Hoe bekijk je de digitale tentoonstelling? Hou je linkermuisknop ingedrukt en sleep om rond te kijken. Wil je een foto van naderbij bekijken? Klik dan op het gele cirkeltje boven de foto. Wil je meer te weten komen over de persoon op de foto? Klik dan nogmaals op het gele cirkeltje. Klik op het kruisje rechtsboven om terug te keren naar het overzicht.

De 12 foto's zijn met ophangsysteem inclusief staanders als reizende tentoonstelling te ontlenen. Aanvragen richten aan info@inclusieambassade.be  

William Boeva was te gast op de openingsavond van de fototentoonstelling in de Grote Post in Oostende. Naar aanleiding van die avond ging hij in gesprek met voormalig radiojournaliste Krista Bracke, die zelf leeft met een niet-aangeboren beperking. Zij interviewt hem over hoe hij het leven als mens met een beperking ervaart. Een mooi en eerlijk gesprek tussen 2 mensen over hun leven met een handicap.