Beernem - mobiele kruidenier 'Komkommer'

De komkommer is een:

  • Mobiele kruidenier

De Komkommer marktwagen brengt producten van lokale handelaars en welzijnspartners tot bij jou in de buurt.

  • Babbelkar

De Komkommer is meer dan een winkel op wielen. Het is vooral een ontmoetingsplek. De hele buurt is welkom voor een korte babbel of een warm gesprek. Kom eens langs! Je leert je buren kennen en onze koffie is altijd vers.

  • Gemeentelijk infopunt

In de marktwagen vind je ook een luisterend oor en alle informatie over gemeentelijke dienstverlening. We helpen je op weg en maken je wegwijs in het bestaande hulp- en dienstverleningsaanbod.

Hoe kwam dit tot stand?

Het initiatief kwam vanuit de gemeente zelf!

Doordat verschillende lokale handelaren stopten en hierbij ook lokale ontmoetingsplaatsen verdwenen, richtte gemeente Beernem het project 'zorgzame buurten' op. In het kader van dit project werd de mobiele kruidenier ontwikkeld. 

Wat is de impact?

De mobiele kruidenier wil op drie verschillende vlakken impact maken:

  • 'Boodschappen doen' opnieuw toegankelijker maken door opnieuw aanbod van producten te voorzien voor de buurten. Bovendien zijn deze producten betaalbaar voor iedereen (sociaal tarief a.h.v. aparte spaarkaart) en wordt er samengewerkt met lokale handelaren.
  • Ontmoeting stimuleren door in te zetten op babbelgelegenheid.
  • Lokale diensten naar de buurt brengen; Er is altijd een medewerker van het Sociaal Huis aanwezig die aanspreekbaar is, informatie geeft, op weg helpt waar nodig. 

 

Welke diensten zijn hierbij betrokken?

Voornamelijk het Sociaal Huis, al worden ook alle andere gemeentelijke diensten betrokken bij dit project. 

Wat is de inzet van de gemeente?

De mobiele kruidenier wordt volledig getrokken door de gemeente zelf. De inzet zit hem dus zowel in financiƫle en logistieke ondersteuning alsook personeelsmatig.

De Komkommer
De Komkommer

Meer info vind je hier