Hooglede - 'Bikes4all'

Bikes4all is een uitleendienst voor aangepaste fietsen. Mensen met een beperking, senioren, toeristen, … kunnen al dan niet vergezeld van een partner 8 verschillende fietsen ontlenen.

Heb je zin om een leuke fietstocht te maken maar kan het niet met een gewone fiets? Heb je dus nood aan een aangepaste deelfiets? Dan kan je terecht bij vrijetijdspunt Trimard om verschillende soorten fietsen te ontlenen. De prijs per ontlening bedraagt 20 euro.

Hooglede - Bikes4all

Hoe kwam dit tot stand?

Dominiek Savio wou samen met haar partners in Hooglede‐Gits een fietsdeelpunt opstarten met aangepaste fietsen. Zo krijgen ook mensen die minder mobiel zijn, meer mogelijkheden tot beweging. G‐Sport Vlaanderen zou ons helpen om extra aangepaste fietsen aan te kopen met de crowdfunding campagne ‘Supporters voor G‐sporters’. Maar eerst moesten wij zelf 40% van het budget inzamelen. Met onze campagne ‘Fietsen voor Fietsen’ mobiliseerden we mensen om zoveel mogelijk gesponsorde kilometers te fietsen. Acties konden geregistreerd worden op het platform ikdoemee.dominieksavio.be

We slaagden in onze opzet! Dankzij de gulle giften van onze sympathisanten verzamelden we de nodige de nodige € 6.951 bijeen. Met cofinanciering van G‐Sport Vlaanderen kochten we onder andere duofietsen aan en lieten we een driewiel‐tandem elektrisch maken. Mooie aanwinsten voor in het aanbod van het nieuwe fietsdeelpunt.

Wat is de impact?

Bij Bikes4All kunnen nu ook mensen, die niet verbonden zijn aan de deelnemende partners, aangepaste fietsen uitlenen. Inwoners van de gemeente, toeristen of toevallige passanten in de regio kunnen aan een democratische prijs een aangepaste fiets uitlenen bij infopunt Trimard in Hooglede.

Op die manier kan iedereen, mobiel of minder mobiel, jong of iets ouder, genieten van een fietstochtje in de regio

Welke diensten zijn hierbij betrokken?

Acht partners slaan de handen in elkaar voor het opstarten van dit bijzonder fietsdeelpunt: Gemeente Hooglede, OCMW Hooglede, Zonder Zulle, WZC Ter Linde, vzw Uniek (De Waaiberg), Groep Gidts (Bezoekerscentrum), Hoeve Ter Kerst (Eetcafé) en Dominiek Savio

Wat is de inzet van de gemeente?

In Vrijetijdspunt Trimard kunnen de fietsen ontleend worden. Het Vrijetijdspunt is ook het aanspreekpunt bij vragen rond dit project.

Meer info vind je op de site van Hooglede.

 

Hooglede - Bikes4all
Hooglede - Bikes4all
Hooglede - Bikes4all
Hooglede - Bikes4all
Hooglede - Bikes4all
Hooglede - Bikes4all
Hooglede - Bikes4all