Altijd onderweg

12 oktober 2021

Op de boekenplank bij Sig - 'Altijd onderweg. Verder met een hersenletsel' van Mieke Claes & Dirk Liessens, met een voorwoord van Ronny Mosuse.

Cover boek Altijd Onderweg - verder met een hersenletsel

Mieke, een jonge vrouw, krijgt bij een auto-ongeval een klap op het hoofd. Die ene klap slaat een onmiskenbare breuk in haar prille leven. Van de ene dag op de andere moet zij (samen met haar familie) verder met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Een lange, onbekende weg, met veel onverwachte tegenliggers. Gedurende dertien jaar incasseert Mieke tegenslagen en worstelt ze met de (onzichtbare) gevolgen van het hersenletsel. Gelukkig krijgt ze onderweg veel hulp. Ze leert met vallen en opstaan uit de vele ervaringen en wordt stukje bij beetje een nieuwe versie van zichzelf. Nog altijd gaat ze verder. En misschien is ze verder gekomen dan ze dertien jaar geleden ooit gedacht had.

Miekes herstelverhaal leest als een trein. Nu en dan houdt ze halt voor een gedicht of schuift ze een lade met herinneringen open. Bovendien kijkt één van haar hulpverleners, de dokter, over haar schouder mee. Hij kadert dit verhaal op een heldere manier in de ruimere problematiek van NAH, een nog altijd onderbelichte aandoening in de maatschappij. We hopen dat dit boek mee kan sensibiliseren.

Meer info en bestellen: link = https://www.sig-net.be/publicatie/187/Altijd-onderweg