Ambassadeur Stijn getuigt op Radio 2 en Focus WTV

11 mei 2023

Op dit ogenblik draait onze campagne Burgemeesters voor Iedereen op volle toeren. Charlotte en onze ambassadeurs toeren doorheen het hele Vlaamse land om lokale besturen te inspireren rond toegankelijkheid en inclusie. Dit zijn altijd heel interessante ontmoetingen waarbij wij de resultaten van onze bevraging en heel wat goede voorbeelden voorstellen. We hopen hen op deze manier te motiveren om in het huidige beleid, maar in aanloop van de verkiezingen in 2024 vooral het toekomstige beleidsplan, aandacht te hebben voor toegankelijkheid en inclusie. Op die manier proberen we er samen met hen ervoor te zorgen dat in zoveel mogelijk gemeentebesturen echt iedereen zich welkom kan voelen.

Ambassadeur Stijn

Ons bezoek aan het gemeentebestuur van Jabbeke ging niet ongemerkt voorbij. Onze ambassadeur Stijn mocht reeds in HLN getuigen over zijn ervaringen. 
Het feit dat Stijn in zijn eigen gemeente, voor zijn eigen burgemeester en bestuur, mocht trok de aandacht van Radio2. Hierin vertelt Stijn waarom hij de campagne zo belangrijk vindt, waarom hij zo open durft te communiceren over zijn autisme en op die manier een rolmodel wil zijn. 

Focus WTV interview Stijn

In een interview met Focus WTV  vraagt hij meer aandacht voor mensen met een onzichtbare beperking. Zij worden vaak niet gezien en hun moeilijkheden worden daardoor vaak onderschat. 

We zijn trots op onze ambassadeur en vinden het fijn dat naast gemeenteraden hij op deze manier ook veel andere mensen bewust kan maken en inspireren!