Stelling 9

Als mensen met een migratie-achtergrond hulp nodig hebben bij de zorg voor hun kind met een handicap hebben ze het maar te vragen en krijgen ze die spontaan, terwijl mensen van hier het zelf moeten uitzoeken.

Resultaat stelling 9, Als mensen met een migratie-achtergrond hulp nodig hebben bij de zorg voor hun kind met een handicap hebben ze het maar te vragen en krijgen ze die spontaan, terwijl mensen van hier het zelf moeten uitzoeken: 87,4% zegt Fout en 12,6% zegt juist

Antwoord InclusieAmbassade: FOUT

Mensen met een migratie-achtergrond ondervinden in werkelijkheid vaak veel problemen bij het zoeken naar de wegen naar de meest gepaste hulp voor hun kind met een beperking. Ze stuiten hierbij zeer vaak op bijkomende obstakels die met taal en cultuur te maken hebben. Op deze vlakken kunnen ze inderdaad beroep doen op een aantal faciliteiten die die diversiteit ondersteunen, maar dan moeten zeĀ  die ook nog vinden. Er is echter geen wettelijke regelgeving die hen of hun kinderen meer rechten zouden toekennen in de zorgverstrekking.