Bart Somers roept op ‘burgemeester voor iedereen’ te zijn!

20 juni 2023

We moeten de ambitie hebben om inclusieve steden en gemeenten te zijn en er voor te zorgen dat élke inwoner volwaardig kan deelnemen aan de lokale samenleving.”

Voor de campagne ‘burgemeesters voor iedereen’ presenteren we in héél Vlaanderen over inclusie.  We brengen samen met ambassadeurs een sterk pleidooi voor inclusie.

Kan jouw stad of gemeente nog motivatie en inspiratie gebruiken om inclusiever te zijn? Deel dan dit bericht en tag jouw lokaal bestuur, of stuur hen dit bericht door. Hopelijk kunnen we zo binnenkort komen presenteren voor jouw gemeenteraad!

burgemeesters voor iedereen

Nodig ons uit op jouw gemeenteraad!

Tussen juli en september 2022 stuurde InclusieAmbassade een bevraging uit over inclusiepraktijk bij lokale besturen. De gegevens zijn verwerkt in een presentatie en we zijn momenteel volop bezig met de vervolgcampagne. Wij nodigen onszelf uit op de gemeenteraad. Aan lokale beleidsmakers en de administraties vragen we om nog meer aandacht aan inclusie te geven.

De bevraging wees uit dat er nog wat werk aan de winkel is op vlak van inclusie. Gelukkig bleek ook dat lokale besturen zelf vragende partij zijn om hier aan te werken. De goeie wil is er dus, maar de handvaten en de uitvoering in de praktijk ontbreken nog te veel. De besturen vulden ook in waar ze fier op zijn op vlak van inclusie en wat voor hen wel werkt. Zo heeft InclusieAmbassade mooie en haalbare voorbeelden en acties verzameld die ze wil delen om zo inspirerend te werken voor collega bestuurders.

Met de campagne ‘Burgemeesters voor iedereen’ hoopt InclusieAmbassade op deze manier te inspireren om meer in te zetten op inclusie op lokaal niveau. Wat nog kan in deze beleidsperiode, maar zeker noodzakelijk is in de volgende.

Nog tot eind oktober 2023 komen we graag langs op jouw gemeenteraad!

Meer info?

Meer info over deze campagne vind je hier.

Voor verdere vragen of om ons uit te nodigen, neem je contact op met Charlotte via mail (Charlotte@inclusieambassade.be) of telefoon (0479 80 13 19).

Tot binnenkort!